Fakivágás alpintechnikával
Faápolás Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Eger vonzáskörzetében.
A fakivágás a szolgáltatásaim azon része, melyben élő fákat kell kivágni valamilyen ok miatt egy megrendelésre, de ez, mivel természetszerető embernek tartom magam, nem tölt el jó szívvel, pláne akkor, ha a fa egészséges és biztonságos helyen áll. Természetesen, ha egy fa helyére egy lakóépület kerül, vagy ingatlanra, netán emberéletre is veszélyessé válik annak nagysága, dőlésszöge, elhelyezkedése, akkor elkerülhetetlen a fa kivágása ezen okok miatt.

A faápolás (Miskolc és vonzáskörzetében, illetve Borsod megyében) is a szolgáltatásaim közé tartozik, így az élő fák egészségének megóvása, gallyazása, kezelése, ifjítása, metszése, koronaalakítása egyaránt a feladataim részét képzik, ezzel érezvén egy kis kárpótlást a kivágott fák miatt. 
Faápolás Miskolc és vonzáskörzetében. Ha fával kapcsolatos problémája van, hívjon bátran!
Ha kivágsz egy fát, ültess helyette két másikat, mondják sokan. Amellett, hogy ezzel egyetértek, nagy figyelmet szentelek azoknak a fáknak, melyek még élnek, és megfelelő odafigyeléssel állapotuk, egészségük, lombkoronájuk helyrehozható, visszaállítható. Ahogy egy fogorvos sem szeret kihúzni egy megmenthető fogat, úgy jómagam is arra törekszem, hogy a fa életét lehetőség szerint megtartsam, mintsem a könnyebb utat választva ok nélkül kivágjam.

Természetesen a faápolás egy tanult mesterség, szakma, amely olyan kertészeti ismeretet, tudást igényel - annak érdekében, hogy figyelembe tudjuk venni a fajtatípusok speciális igényeit – melyet felhasználva munkánk során véletlenül sem okozunk károkat. Különböző fafajtáknak teljesen egyéni szükségleteik vannak, ennek függvényében teljesen egyedi kezelést igényelnek a faápolás viszonylatában.

Vannak olyan fajták, melyeknél egy szakavatatlan faápolás éppen az ellenkező hatást váltja ki, mint szeretnék, és nem meghosszabbítják, hanem megrövidítik egy fa életét. Ennek elkerülése érdekében a legnagyobb gondossággal járunk el a faápolás szegmensébe tartozó munkálatok elvégzésénél, mint a gallyazás, csonkolás, metszés, ifjítás, lombkorona alakítás, sérült fák kezelése.

Célom a természeti értékek megőrzése, az ügyfeleim megelégedettsége és az, hogy egy helyre ne csak egyszer menjek, hanem a munkám értékelése, megbecsülése miatt akár évente többször visszajárjak, így az idő múltával lesznek olyan falvak, utcák, helyek Miskolc vonzáskörzetében, ahová „hazajár” már az ember.
Miért szükséges a faápolás?
A faápolás szó alatt többnyire a fent felsorolt tevékenységeket értjük, mint gallyazás, csonkolás, metszés, ifjítás, sebkezelés… Számos oka lehet annak, mikor egy fa „ápolásra” szorul, ezen okok egyik fő csoportja, mikor a fa állapota kívánja meg a beavatkozást - például egy betegség, sérülés következtében - elhárítva ezzel a pusztulást, növelve a fa életerejét.

A másik nyomós érv a szakember közbenjárására, amikor a közlekedés a fa ágai, gallyai miatt van akadályoztatva, veszélyforrásnak kitéve ezáltal az úton járművel vagy gyalog haladókat. Villamossági vezetékeket is gyakran elér egy-egy faág, ilyenkor szintén szükség van egy kis igazításra a lombkoronán, de beakadhat egy növekvő faág az ereszcsatornába, kerítésbe, amiből veszélyhelyzet, vagy anyagi kár keletkezhet.

Ha több éves rutinnal, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembert hívnak az ilyen esetek kezelésére, elhárítására, megelőzhetik az alkalmi „mesteremberek” munkája révén előidézett további károkat, esetleges sérüléseket.

Bízza a fa ápolását hozzáértő szakemberre, és hívjon bizalommal, bármilyen kérése, kérdése merülne fel a problémás növénye kapcsán.
Faápolás Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Eger vonzáskörzetében.
Hívjon bizalommal!
Hunyor Bence: 
06-30/997-3720
e-mail: bencehunyor@gmail.com
Egyéb munkák
Szolgáltatásaim közé tartoznak még különböző alpintechnikai munkák, pl.: ereszcsatorna tisztítás, veszélyelhárítás...
Copyright 2016 - Fakivágás alpintechnikával - topalpin.hu 

Weboldalkészítés >>>