Fakivágás alpintechnikával
Fakivágás Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Eger vonzáskörzetében.
Szolgáltatásaim egyik alapeleme a fakivágás és a gallyazás, legfőképpen az ország északkeleti régiójában, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Eger vonzáskörzetében.

A fakivágás, gallyazás történhet közterületen, vagy magánterületen egyaránt. A fakivágásra akkor kerül sor a leggyakoribb esetben, ha a fa közvetlen veszélyt jelent a környezetére, vagyontárgyakra, az emberek biztonságára. Adódhatnak a fenti problémák abból kifolyólag, ha a fa öreg, korhadt, viharoknak, szeleknek kevésbé ellenálló, és fennáll a gallyak letörésének a kockázata, vagy akár a fa kidőlésének a veszélye. Az útburkolat alá benyúló és ott terjeszkedő gyökerek is lehetnek potenciális veszélyforrások, de idesorolhatók az ereszcsatornát, elektromos vezetékeket érintő ágak is. Ezekre a veszélyelhárításokra feltétlenül szükség van, mert bármennyire szeretjük a természetet, azon belül a fákat, az emberélettől nincs drágább kincs.
Fakivágás Miskolc és vonzáskörzetében. Ha fával kapcsolatos problémája van, hívjon bátran!
A bajt meg kell előzni mindenképpen, ezért azon a területen, ahol a veszélyes állapotban lévő fa áll, a tulajdoni viszonnyal rendelkező gazda felel, legyen az önkormányzat vagy magánszemély. Amennyiben közterületen látunk közvetlen veszélyt jelentő, félig kidőlt, útra benyúló, elektromos vezetékhez hozzáérő fákat, vegyük fel a kapcsolatot a terület tulajdonosával - legtöbb esetben a település önkormányzatával - és jelentsük azt.
Kivágásra, gallyazásra lehet még ítélni sérült, beteg fákat, valamint azokat, melyek nagymértékben árnyékolnak, vagy valamely építési területen állnak, akadályozva ezzel bármely infrastruktúra terjeszkedését egy városban. 

A fakivágás, gallyazás igazi szakértelmet igényel! Ez nem a hivalkodás helye, hanem egy figyelemfelhívás, figyelmeztetés azoknak a gazdáknak, akik önkéntes fakivágást végeznek a saját portájukon. Rendkívül veszélyes lehet tapasztalatok nélkül nekilátni egy baltával, más esetben elektromos fűrésszel a fakivágásnak, gallyazásnak. Többször láttunk már a fa törzsének támasztott egyfokú létra tetején álló „ezermestert”, aki nyújtózkodva vágja a feje felett elhelyezkedő gallyakat, vagy éppen a fa törzsét láncfűrésszel. Ez a mutatvány nemhogy nélkülöz minden szakmaiságot, hanem rendkívül nagy veszélyforrással bír, mely akár emberéletbe is kerülhet. Nem éri meg kockáztatni! Hívjon szakembert!

A fakivágás, gallyazás olyan helyeken is végezhető, ami teljesen elképzelhetetlen a laikusok számára. Azokban az esetekben, melyekhez kevés a minőségi felszerelés és az emberi erő, gépeket veszünk használatba, tehát adott esetben emelőkosaras fakivágás is szóba jöhet.
Más esetben, amikor nem szükséges az emelőkosár, a daru, de a fa magas, nehezen megközelíthető, alpintechnikával történő fakivágást, gallyazást végzünk, melyet sokéves tapasztalatunk tesz teljességgel veszélytelenné mind a vagyontárgyaink, mind a környezetünk és a biztonságunk érdekében egyaránt.
Fakivágás Miskolc és vonzáskörzetében. Ha fával kapcsolatos problémája van, hívjon bátran!
Az alpintechnikával történő favágás, fakivágás, gallyazás speciális felszerelést és gépeket igényel, beleértve a fára feljutáshoz nélkülözhetetlen különböző kialakítású mászóvasakat, biztonsági köteleket, öveket. A gépi erőt (a láncfűrészt) a Stihl márka képviseli nálunk, ezek közül is a legkülönbözőbb méretekben rendelkezünk velük, attól függően használva azokat, milyen munkafázist szeretnénk végezni velük, vagy milyen fával dolgozunk.

Természetesen a legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha a hagyományos döntési technikát alkalmazzuk, és a földről végezzük el a fakivágást. A szakszerű és gondos tervezés ebben az esetben is elengedhetetlen, ugyanis a fa környezetében álló ingatlanokat, járműveket, egyéb értékeket óvni kell az esetleges sérüléstől, balesettől.

Sokszor a fakivágás előtti veszélyérzet és az ezzel járó ”fejfájás”, aggodalom teljesen elvonják a figyelmünket a fakivágással, gallyazással járó utómunkálatokról, vagyis a favágás során keletkezett hulladékok, gallyak, ágak, törzsek felaprításáról és annak elszállításáról. Leggyakrabban ez nem megoldható házilag a személyautónk csomagtartójában, vagy a tetőcsomagtartón szállítva, nem beszélve annak kényelmetlenségéről. 
Igény esetén a favágás, gallyazás során keletkezett hulladékokat mind elszállítjuk, legyenek azok rönkök, gallyak, faágak, gyökerek, zöldhulladékok, így Önnek nem kell ezzel külön foglalkoznia, és a fa elszállítását, aprítását elvégeznie.


- Fakivágás Miskolc zöldövezetében 
- Fakivágás Miskolc belterületén 
- Fakivágás Miskolc külterületén
- Fakivágás Miskolc és vonzáskörzetében
- Fakivágás Miskolc lakónegyedeiben
- Fakivágás Miskolc Avas-déli lakótelepen
- Fakivágás Miskolc magánlakásai környezetében
Egyéb munkák
Szolgáltatásaim közé tartoznak még különböző alpintechnikai munkák, pl.: ereszcsatorna tisztítás, veszélyelhárítás...
Copyright 2016 - Fakivágás alpintechnikával - topalpin.hu 

Weboldalkészítés >>>